Stress coach Leiden

Heb jij een stress coach in leiden nodig? Herken je het gevoel altijd “aan” te staan? En dagelijks het gevoel van angst, prikkelbaarheid, slapeloosheid en vermoeid te ervaren? Dan kan het maar net zo zijn dat jouw lichaam in de vecht- en vlucht modus is. Gelukkig zijn er veel dingen die we met stress coaching in Leiden kunnen doen om deze stress te beheersen en jouw gezondheid weer een flinke oppepper te geven! MOtivatie Coaching en Loopbaanontwikkeling helpt jou graag weer om vertrouwen en balans te vinden in jouw werk & privéleven en nu toch eens écht die droomdoelen te behalen!

Wat kan er allemaal tot stress leiden?

Het hebben van stress kan verschillende redenen hebben. De oorzaak hiervan is dat wat er van je gevraagd wordt meer is dan dat jij aankunt. Er zijn verschillende eigenschappen die je meer kwetsbaar maken voor het ervaren van veel stress. Deze eigenschappen zijn bijvoorbeeld perfectionisme, ambitie, veel van jezelf eisen, streven naar waardering van anderen en slechte kijk op je eigen werk. Dit zijn verschillende persoonlijke eigenschappen die bepaald worden door je karakter, hier kun je dus niks aan doen. Ook kunnen deze eigenschappen worden beïnvloed door ervaringen en bekwaamheid. Door het verbeteren van deze eigenschappen verbeter je je eigen draagkracht. Dit zorgt ervoor dat je meer aankunt en dus minder snel stress ervaart.

Er zijn ook verschillende soorten. Dit wordt onderverdeeld in gezonde en ongezonde stress. Een beetje stress zorgt ervoor dat je beter functioneert. Je ervaart prestatiedruk waardoor je beter je best gaat doen. Dit is gezond. Dit ervaar je wanneer je bijvoorbeeld een examen moet maken, een sollicitatiegesprek hebt of moet gaan afrijden. Deze spanning ervaar je maar even en neemt weer af wanneer zo’n gebeurtenis weer voorbij is. Hoe langer je het volhoudt, hoe langer je hiervan moet herstellen. Wanneer stress lang aanhoudt, veel voorkomt of te groot is wordt het ongezond en is het niet meer goed voor je.

Teveel stress kan leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn of andere lichamelijke klachten. Wanneer je deze signalen te lang negeert kan het zelfs leiden tot een burn-out. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door het inschakelen van een stresscoach wanneer je merkt dat je vaak last hebt van klachten.

Verschillende factoren die kunnen leiden tot veel stress zijn dat er thuis of op werk veel van je wordt gevraagd, problemen thuis of op werk, een ziekte of bijvoorbeeld geldzorgen.

Zo weet je of je gestrest bent

Misschien ben je al een tijdje ongelukkig op het werk, kun je je negatieve gevoelens maar niet omzetten in positieve gedachten of heb je het gevoel dat je altijd (!) maar achter de feiten aanloopt. Je weet dat je gestrest bent als je hart voelt alsof het uit je borst bonst, of als je geen adem kunt halen, hoe hard je ook probeert. Je kunt het gevoel hebben dat je op de rand van een paniekaanval staat, of dat je gaat gillen als nog één persoon je vraagt hoe het met je gaat. Of denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, buikpijn en slaapproblemen. Als je merkt dat je een van deze symptomen regelmatig voelt, is het tijd om in actie te komen. Kies ervoor om je stressniveau te verlagen door een stress coach zoals MOtivatie in vertrouwen te nemen!

5 tips van onze stress coach Leiden om dit te verminderen

Of het nu de druk van een naderende deadline is of de uitdagingen van het managen van een team, het werk kan ons vaak een overwhelmed gevoel geven waardoor we misschien zelfs tegen een burn-out aan kunnen lopen. Laat je hart en hoofd weer in verbinding komen met deze tips:

  1. Maak een to-do lijst. Een duidelijk beeld hebben van wat er gedaan moet worden kan helpen om de angst te verminderen en het werk beter beheersbaar te maken.
  2. Neem pauzes. Neem af en toe afstand van je werk om een paar keer diep adem te halen en je geest leeg te maken.
  3. Delegeer taken. Probeer niet alles zelf te doen – delegeer taken aan anderen in je team of vraag je baas om ondersteuning. Focus op wat je écht wilt!
  4. Zoek een passie buiten je werk. Het nastreven van een interesse buiten het werk kan je helpen om te ontspannen en te ontstressen.
  5. Stay positive! Herinner jezelf eraan dat je veel waard bent en dat dit slechts een tijdelijke situatie is.

Een stress coach: wat kan dit voor jou doen?

Nee, stress hoeft niet alleen maar uit je werk te komen. Het kan ook te maken hebben met onze relaties en persoonlijke gezondheid. Een stress coach is iemand die gespecialiseerd is in het helpen van mensen bij het identificeren en beheersen van jouw stressoren, met mooie veranderingen als gevolg! Hoe dan ook, een stress coach kan jouw redder zijn in je strijd tegen stress.

MOtivatie Coaching & Loopbaanontwikkeling

Wat kan onze stresscoach in Leiden voor jou betekenen?

Wanneer je veel ongezonde stress ervaart kun je door de bomen het bos dus niet meer zien. Veel druk kan voor verschillende psychische en lichamelijke klachten zorgen. Zo kan het leiden tot slaapproblemen, moeheid en somberheid. Maar ook kun je last krijgen van hartkloppingen, een hoge bloeddruk of veel zweten. Om de balans tussen stress en ontspanning weer te herstellen kun je een coach inschakelen.

Een stress coach gaat samen met jou kijken naar de verschillende factoren die kunnen leiden tot de stress die je ervaart. Daarbij wordt samen gekeken naar de weg vooruit. Hoe ga je ervoor zorgen dat die balans weer wordt hersteld? Dit is waar een coach in is gespecialiseerd. Samen gaan jullie kijken naar een goede balans tussen in- en ontspanning. Wanneer de grootste factor je werk is wordt er gekeken hoe dit verbeterd kan worden. Daarnaast wordt er ook gekeken naar welke factoren komen door jouw persoonlijke eigenschappen. Wanneer je heel prestatiegericht bent en veel waarde hecht aan wat anderen van jouw werk vinden kan dit veel stress opleveren. Samen met een coach in gesprek gaan, kan ervoor zorgen dat je deze balans weer terugvindt, om zo meer plezier te halen uit je werk- en privéleven.

Stress coaching van MOtivatie

MOtivatie is er om je met coaching te helpen vertrouwen en balans in je werk & persoonlijk leven terug te krijgen! Dus als je je overweldigd voelt en toe bent aan verandering, plan dan vandaag nog je intake. Met 1-op-1 coachgesprekken, workshops en meer, zorgen we voor positieve veranderingen in je leven! Eerst weten waar de kosten uit opgebouwd zijn? Lees er dan meer over of neem direct contact op!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.