Burn-out coach Leiden

We hebben allemaal tijden van stress en druk. Het kan moeilijk zijn om het vol te houden als we voortdurend in verschillende richtingen worden getrokken, maar daarom is het belangrijk dat je af en toe tijd neemt voor jezelf – al is het maar vijf minuten per dag! Als het moeilijk wordt (en het liefst eerder!) zorg er dan voor dat je lichaam zich veilig voelt door grenzen te stellen aan anderen, zodat ze respecteren wat voor jou het belangrijkst is: JOUW welzijn!!! Voel je dat het niet langer gaat zo? Weet dat je het waard bent om hulp in te schakelen! Neem vandaag nog contact op met MOtivatie, jouw burn out coach Leiden.

Heb ik een burn-out coach Leiden nodig?

Een burn-out treedt op als de eisen van het leven te veel worden om aan te kunnen. Het gaat vaak gepaard met stress en kan je in een toestand brengen waarin niets meer mogelijk lijkt, al is het maar thuis eten koken of efficiënt voor je kinderen zorgen zodat ze niets belangrijks missen! Als dit bekend klinkt, zoek dan vandaag nog professionele hulp bij burn out coach MOtivatie. Je mag weer geloven in jezelf en de stappen zetten die JIJ nodig hebt om weer in je kracht te komen. Je bent het waard!

Burn-out – Deze symptomen komen héél vaak voor

Hoewel de symptomen van een burn-out van persoon tot persoon kunnen verschillen, zijn er enkele veel voorkomende tekenen dat je er misschien last van hebt. Als je je voortdurend uitgeput voelt, zelfs na een goede nachtrust, kan dat een teken zijn dat je opgebrand bent. Als je merkt dat je geen plezier meer haalt uit je favoriete activiteiten of, als je moeite hebt met concentreren, kan dat ook een symptoom van burn-out zijn. Maar denk ook aan hoofdpijn en maagklachten. Het is tijd om een stapje terug te doen! Laat jouw hoofd en hart weer in verbinding komen door te kiezen voor een burn out coach Leiden.

Herken je jezelf hierin?

  • Je voortdurend uitgeput voelen;
  • Moeite met concentreren;
  • Verlies van interesse in hobby’s of activiteiten;
  • Je overweldigt of hopeloos voelen;
  • Veranderingen in eet- of slaapgewoonten.

→ Weet dat iedere dag een nieuw moment is om jouw leven een positieve draai te geven!

Welke verschillende oorzaken kunnen leiden tot een burn-out?

Wanneer je klachten van een burn-out ervaart, moet je weten dat jij niet de enige bent. Eind 2020 gaf zo’n 15% van werkend Nederland aan deze klachten te ervaren. Hier zit nooit één bepaalde vaste reden aan. Het kan voortkomen uit verschillende klachten en hebben vaak verschillende oorzaken. Ook hoeft een burn-out niet het gevolg te zijn van een baan. Ook wanneer je geen baan hebt kun je de verschillende klachten ervaren.

Een burn-out kan het gevolg zijn van te hoge werkstress. Maar ook perfectionistisch willen presteren of het ouderschap kunnen hier een grote rol in spelen. Ook kan het te maken hebben met je leefomstandigheden, persoonlijke eigenschappen of je omgeving. Zo hoeft het ook niet één van deze oorzaken te zijn, het is goed mogelijk dat de combinatie van verschillende oorzaken een burn-out als gevolg hebben.

Zo kunnen zelfs overmatige fysieke inspanningen, sociale problemen, een chronische ziekte of onzekerheid of negatief zelfbeeld leiden tot een burn-out. Wanneer je verschillende klachten ervaart weet je zelf vaak niet waarom je deze klachten ervaart. Dit is waar een burn-out coach je mee gaat helpen.

MOtivatie Coaching & Loopbaanontwikkeling

Wat kun je verwachten van een burn-out coach in Leiden?

Een burn-out coach zorgt voor een goede begeleiding tijdens jouw proces. Zo ga je met je coach in gesprek en ontdek je hier wat de oorzaak van je burn-out ligt. Dit kan er één zijn, maar ook meerdere. Samen wordt er gekeken naar wat ertoe heeft geleid en hoe deze factoren kunnen worden verminderd.

Het inschakelen van een coach is een belangrijke stap in het proces. Wanneer je dit niet doet kun je lang blijven hangen in je klachten en te vroeg jezelf weer blootstellen aan de verschillende factoren. Hierdoor duurt het herstelproces alleen maar langer. Een coach kan je door deze verschillende stappen helpen. Het doel van dit proces dat je start is het verminderen van de spanningsklachten, zodat jij zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. Dit moet natuurlijk wel verantwoord zijn. Wanneer dit niet het geval is zul je sneller weer last hebben van de klachten en ben je nog niks opgeschoten.

Een coach focust zich volledig op jou. Iedereen ervaart een burn-out anders en ervaart verschillende klachten. Ook is de oorzaak of de loopbaan ernaartoe voor iedereen anders. Dit betekent ook dat er niet voor ieder eenzelfde oplossing is. Een coach gaat met jou zitten en focust zich op jou. Zo worden de verschillende punten aangekaart en wordt er langzaam een beeld geschetst van wat ervoor heeft gezorgd dat jij daar nu zit. Een factor in het werken naar een oplossing is in veel gevallen beweging. Frisse lucht geeft je hersenen rust en kan dus enorm helpen tijdens het herstelproces.

Een herstelperiode kan wel een jaar duren. Of langer zelfs. Het is belangrijk dat je hierbij de juiste begeleiding krijgt en dat je niet te snel veel van jezelf gaat verwachten. Het ervaren van burn-out klachten is compleet normaal en je bent niet de enige die hier doorheen gaat.

MOtivatie; jouw burn-out coach Leiden

Je voelt je opgebrand en hebt iemand nodig om je weer op weg te helpen? Bij MOtivatie zijn we gespecialiseerd in het helpen omgaan met stress, zodat JIJ weer in balans mag komen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een intake. Het is tijd om weer op jezelf te mogen vertrouwen!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.